BIO

Rata, 2020, mustekynä paperille, 121 x 184 cm
Rata, 2020, mustekynä paperille, 121 x 184 cm

Olen opiskellut kuvataiteilijaksi Kankaanpään taidekoulussa (YAMK) ja Turun Taideakatemiassa (AMK). Asun ja työskentelen Lempäälässä.

Vaikka työskentelenkin monipuolisesti eri materiaaleilla ja välineillä, koen olevani piirtäjä. Piirtämisessä kiehtoo välitön yhteys materiaaliin. Käsivarren mittaiset viivat, ranteen liikkeellä pyöritetyt pienet piperrykset, kaikki lähtevät itsestäni, omasta kehostani. Piirrän mitä olen ja piirros on näkyvä manifesti persoonallisuudestani ja näkemisen prosessistani. Teokseni syntyvät hitaasti ja rauhassa keskittymällä piirtämisen prosessiin.  Tämä näkyy teoksissani viivan runsautena ja maalauksenomaisena jälkenä.

Minua kiinnosta tutkia suhdettamme ympäristöömme. Olen kuvannut ihmisen työn tuloksena syntyneitä tiloja ja paikkoja, joissa näkyy ihmisen vaikutus, mutta ilman ihmisen läsnäoloa. Arkiympäristössämme näkyvät ajan kerros­tumat ja ne jäljet, jota jätämme jälkeemme. Vaikka tällainen arjen mai­se­ma on aina ympärillämme, sen löytäminen ja kohtaaminen ei ole helppoa. Ylevää ja subliimia on helppo ihailla kaukaa ja kaukana itse kohteesta, mutta lähelle on vaikea nähdä.  Varsinkin rakennettu kulttuurimaisema kertoo elämästämme, elin­tavoistamme ja niiden muutoksista.  Teoksiani voi lähestyä ja tutkia useiden näkökulmien kautta, sillä hidas tekemisen tapani antaa teoksille aikaa kehittyä kerroksellisiksi ja monisisältöisiksi kokonaisuuksiksi.